Правильне харчування

Омлет при панкреатиті: в чому користь і правила вживання

Страви з курячих яєць вважаються універсальним продуктом — з них можна приготувати повноцінний сніданок — смачний і корисний. Омлет при панкреатиті — чи можна його вводити в раціон пацієнта з діагнозом «панкреатит»? Або таке блюдо небажано до вживання в цьому випадку?

Зміст статті

  • 1 Користь і небезпека вживання яєць при панкреатиті
  • 2 Чим корисний омлет при панкреатиті
  • 3 В яку стадію панкреатиту можна їсти омлет?
  • 4 чи можна їсти омлет при панкреатиті?
  • 5 Як правильно їсти страви з яєць?
    • 5.1 При гострій формі
    • 5.2 В хронічної стадії
    • 5.3 Під час ремісії
  • 6 Рецепти корисного омлету
    • 6.1 Тонкощі приготування для хворих панкреатитом
    • 6.2 Рецепт класичного омлету при запальному захворюванні
    • 6.3 Омлет в пароварці
    • 6.4 Рецепт приготування в мікрохвильовій печі
    • 6.5 омлет в духовці
    • 6.6 Рецепт білкового омлету з м’ясом
    • 6.7 Дієтичний омлет з кабачками
    • 6.8 Паровий омлет з пісної яловичиною
    • 6.9 омлет з перепелиних яєць з сиром
    • 6.10 Паровий омлет з морквою
    • 6.11 омлет з броколі

Користь і небезпека вживання яєць при панкреатиті

В яйцях є багато корисних речовин, які не слід виключати з раціону. Чистий білок рекомендують при багатьох дієтах, хоча яйця вважаються калорійними, але це через жовтка. Головною перевагою яєць є легка засвоюваність білка, який допомагає будовою організму.

Чому яйця корисні:

  • відновлюють клітини підшлункової.
  • нормалізують реплікацію ферментів і інсуліну .
  • відновлюють сили.
  • зміцнюють імунну систему.
  • покращують стан кісткової тканини, шкіри і волосся.
  • запобігають анемію.

При такого роду запаленні (панкреатиті) яйця їсти можна, але потрібно стежити за своїм загальним станом і самопочуттям. Якщо у вас гостра стадія, то їх необхідно виключити разом з продуктами, в яких вони містяться. Яєчня при панкреатиті заборонена, вживання її може порушити роботу травного тракту, стати причиною нападів.

Така реакція організму на яйця може бути через те, що в них часто міститься всякого роду інфекція. Коли у вас запалення підшлункової, будь-яка інфекція несе в собі велику небезпеку. Це загрожує ускладненнями і оперативним втручанням з подальшим видаленням органу. Якщо хвороба відступає, і ви вже достатньо часу відчуваєте себе добре, можна потихеньку вводити в раціон яйця. Але, сирими їх пити не варто, навіть якщо у вас немає панкреатиту: їх необхідно піддавати термічній обробці, для видалення можливих інфекцій.

Чим корисний омлет при панкреатиті

Збиті яйця, приготовлені в поєднанні з молоком, — це саме те ситне і смачне блюдо, яке ми найчастіше їмо на сніданок. Зміст в ньому досить великої кількості білка, а також вітамінів і мінералів робить його ще і корисним. Наприклад, білок спрямований на регенерацію пошкоджених тканин (а для запаленої підшлункової це особливо актуально), вітаміни групи В зміцнюють імунітет, нормалізують обмінні процеси, поліпшують роботу ЦНС.

Вітамін D виступає відмінним помічником, що сприяє хорошому засвоєнню кальцію , холін покликаний регулювати рівень холестерину і жирів. Все це дуже важливо для якнайшвидшого відновлення і підшлункової залози, і самого хворого в цілому. Список корисних властивостей омлету досить великий, вони полягають в наступному:

  • Насичення організму амінокислотами, необхідними для поповнення сил.
  • Зниження холестерину в крові за рахунок вмісту лейцину.
  • Профілактика серцево-судинних захворювань.
  • Запобігання атеросклерозу.
  • Підтримка хорошого зору.
  • Зняття втоми.
  • Позитивний вплив на роботу шлунково-кишкового тракту.

Як би дивно це не звучало, але для хворих з порушенням роботи підшлункової залози дієтичний омлет може бути навіть корисний.

Позитивний вплив може бути виражено в наступному:

  • Яєчний білок містить масу мікроелементів і вітамінів, необхідних для життєдіяльності організму.
  • Паровий омлет не містить канцерогени.
  • У яйцях міститься лейцин, який сприяє зниженню рівня «шкідливого» холестерину.
  • Білковий омлет є дієтичним блюдом, яке добре засвоюється і не призводить до покращення енію ваги.

Для того щоб підвищити корисні властивості яєць, можна вдатися до невеликої хитрості, а саме замінити курячі яйця на перепелині. Така заміна матиме позитивний вплив на імунітет і знизить негативний вплив ферментів на пошкоджений орган. Крім того, в перепелиних яйцях низька ймовірність зараження сальмонельозом.

Ще один плюс, який для багатьох людей виявиться істотним, — це низькокалорійні блюда, завдяки чому навіть при щоденному його вживанні не відбувається збільшення ваги. Незважаючи на всі позитивні особливості, не будь-який омлет надасть оздоровчий вплив. Блюдо, приготоване на сковороді з використанням рослинного масла навряд чи можна назвати корисним, адже при нагріванні даний продукт виділяє небезпечні для здоров’я канцерогени.

Саме з цієї причини омлет необхідно готувати виключно на пару: в пароварці або мультиварці — тільки в цьому випадку блюдо можна охарактеризувати як безпечне. Існує і ряд інших принципів, яких потрібно дотримуватися для того, щоб ваш сніданок не став причиною загострення панкреатиту. До них відноситься:

  • Виконання страви тільки з білків, жовтки допустимі в мінімальній кількості тільки на стадії тривалої ремісії.
  • Виключення в перші 2-3 тижні після загострення таких добавок, як помідори, м’ясо, ковбаса, сир, зелень.
  • Поступове введення білкового омлету в раціон з поетапним збільшенням обсягу порції (максимальна добова доза — не більше 2-х яєць).

При дотриманні цих простих правил ви не тільки забезпечите себе від нової атаки захворювання, а й наситити свій організм масою корисних речовин.

В яку стадію панкреатиту можна їсти омлет?

В залежності від стадії захворювання, таке захворювання, як панкреатит, можна розділити на кілька етапів: гостра фаза, період ремісії і загострення. Коли хвороба дає про себе знати вперше, відбувається напад, при якому у людини виникають гострі больові відчуття в області живота, нудота, нерідко перетікає в неприборкану блювоту, метеоризм і діарея, втрата апетиту, загальне нездужання у вигляді слабкості і сонливості.

Зазвичай ця криза триває недовго: не більше 2-3-х днів, однак, саме на цьому етапі важливо ухвалити перші заходи щодо поліпшення стану здоров’я. Мова йде не тільки про медикаменти, а й про дотримання правил харчування: хворому в ці дні не дозволяється прийом їжі, йому показано абсолютне голодування, допустимо лише питво звичайної води або відвару ромашки, але в невеликій кількості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Який хліб можна їсти при панкреатиті?

Така необхідність пов’язана з критичним станом підшлункової залози, яка потребує забезпечення повного спокою для отримання можливості відновити свою роботу. Оскільки будь-яка їжа стимулює її діяльність, змушуючи продукування ферментів для свого розщеплення, виникає та сама потреба в утриманні від їжі. Саме тому ні омлет, навіть білковий і приготований на пару, ні будь-які інші продукти на даному етапі неприпустимі.

З 6-7-го дня фахівці рекомендують поступово вводити в раціон яйця, а точніше, їх білкову частину. Починати слід з мінімальної кількості, доводячи добовий обсяг до двох штук. Після 3-4-х тижнів, з урахуванням відсутності будь-яких проявів захворювання, в меню можна включити білковий омлет, але не прожарений, а виконаний на пару без застосування рослинного масла і будь-яких інших добавок. Кількість молока, що використовується для цієї страви, також має бути обмеженим.

Трохи пізніше, по досягненню стійкої ремісії, в омлет дозволяється вводити і жовтки, але в даному випадку їх присутність в страві допускається в мінімальному обсязі: в ідеалі їх повинно бути менше в два рази, ніж білків. Також допустимо застосування дозволених овочів, сиру, зелені — все це стане прекрасним доповненням до вашого страви і додасть йому не тільки ситності, а й користі.

Чи можна їсти омлет при панкреатиті?


Таке блюдо, як омлет, є улюбленою їжею і дорослих, і дітей. Збита яєчна маса з додаванням шматочків бекону, овочів і зеленої цибулі є шедевром гастрономічного мистецтва, від якого важко відмовитися навіть тим, хто страждає захворюваннями шлунково-кишкового тракту. А, в свою чергу, при порушенні роботи підшлункової залози вживати в їжу смажений на сковороді омлет категорично заборонено.

У пошуку відповіді на питання про те, чи можна вживати омлет при панкреатиті, приходять на допомогу дієтологи, які радять готувати таке блюдо на пару.

Панкреатит — це захворювання, при якому підшлункова залоза піддається запального процесу. В результаті цього уражаються і набрякають тканини органу, а також відбувається порушення його функціональності, що виражається в наступному:

  • Зменшення кількості вироблюваних панкреатичних ферментів, вкрай необхідних для розщеплення білка, жирів і вуглеводів.
  • Зниження активності залози в процесах метаболізму.
  • Порушення синтезу гормонів (інсуліну, глюкагону, соматостатину і ін.).

Будь-яка їжа, поступаемая в організм, вимагає від підшлункової залози продукування панкреатичної секреції, за допомогою якої здійснюється процес перетравлення. В умовах запального процесу органу досить важко справлятися з цим завданням, відбувається серйозне навантаження на підшлункову, яка лише посилює ситуацію, що склалася.

Відео по темі:

Набагато гірше, якщо це жирна і смажена їжа, адже для її засвоєння органам травної системи, в тому числі і підшлунковій залозі, доведеться неабияк потрудитися: така їжа довго затримується в шлунку, вона подразнює слизові оболонки шлунково-кишкового тракту і змушує підшлункову працювати на повну потужність для вироблення великої кількості ферментів. Весь цей механізм лягає в основу потреби дієтичного харчування.

Медикаментозна терапія без забезпечення правильного раціону, що складається з легкозасвоюваних продуктів, в кінцевому рахунку виявиться просто безсилою. При панкреатиті хворому дозволено вживати м’ясо і рибу нежирних сортів, каші, овочеві супи, кисломолочні продукти з низьким відсотком жирності.

Окреме місце в цьому списку варто виділити яйцям і дієтичного м’яса, оскільки в цих продуктах міститься багато тваринного білка , що є будівельним матеріалом для клітинних структур органів. Для пошкодженої підшлункової ця речовина доведеться як не можна до речі, адже уражені тканини потребують регенерації і подальшої нормалізації вироблення панкреатичного секрету. Саме тому можна з твердою впевненістю заявити, що омлет при запаленні підшлункової залози допустимо.

Але і тут є свої нюанси. Блюдо, приготоване на сковороді з застосуванням рослинної олії, ніякої користі для організму не принесе, навпаки, — лише погіршить стан органу і загальне самопочуття хворого. При нагріванні масло має здатність виділяти токсичні речовини, крім того, воно робить блюдо надмірно жирним, а подібна їжа просто недопустима при захворюваннях травної системи.

Єдино допустимий спосіб приготування — це витримка на пару, в результаті якої блюдо виходить , дійсно, дієтичним і абсолютно нешкідливим. І, нарешті, останнє правило, яким необхідно керуватися, — це виняток жовтків. Людям, що страждають панкреатитом, можна вживати тільки білковий омлет, оскільки жовтки мають жовчогінну дію, що при запаленні підшлункової, вкрай небажано.

Як правильно їсти страви з яєць?


Готувати можна лише страви з білка, наприклад, омлет на пару при панкреатиті — те, що потрібно. Жовтка можна додавати лише половину, так як він може сприяти печії, діареї, викликати напади загострення.

Білок дуже легко засвоюється організмом, не викликаючи ускладнень, але зловживати ним теж не можна: з’їдайте в день не більше двох яєць. Білок не навантажує підшлункову і травний тракт так, як жовток. Будьте дуже обережні зі стравами, в яких є жовток. Він, як відомо, містить багато жирів і є жовчогінним.

Омлет при панкреатиті: в чому користь і правила вживання
Курячі яйця при панкреатиті небезпечні тим, що:

  • в них міститься багато жиру, велика частина жиру — це холестерин: при панкреатиті жири погано засвоюються, в гострий період хвороби можуть спровокувати діарею, болі в животі, печію.
  • жовток є жовчогінним, при хронічному і гострому панкреатиті це небезпечно.
  • у алергіків білок може викликати проблеми з боку шлунково-кишкового тракту, так як є сильним алергеном.

Курячі яйця — потенційні контейнери збудників різних захворювань. Найвідоміше захворювання, яке активізується при прийомі яєць — сальмонельоз. Будь-яка інфекція при панкреатиті небезпечна подвійно. Купуйте яйця з маркуванням, перед вживанням мийте з милом і піддавайте їх термічній обробці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна їсти вівсянку при гастриті?

В період атаки хвороби можна тільки чистий протеїн. Рецепт омлету при панкреатиті дуже простий: потрібно просто готувати один білок. Але є омлет дозволено з четвертого або п’ятого дня з початку захворювання. Далі можна потихеньку вводити страви, що містять в собі білок — запіканки або суфле. Після місяця з початку атаки дозволяється їсти яйця всмятку, але в міру.

Смажену яєчню можна, тільки варені яйця або парові омлети. Але, можна білковий омлет, з м’ясом, запіканки із сиру, безліч страв, в яких присутній протеїн.

При гострій формі

При гострому запаленні підшлункової залози омлет вводять в меню на 4 -5 день від початку захворювання. При приготуванні страви використовують тільки білки і знежирене молоко, при цьому не додають сіль і масло. Включати такий продукт в дієтичне харчування можна щодня або через день. Готують омлет на пару.

Жовток можна використовувати при приготуванні страви не раніше ніж через місяць після зняття гострого панкреатичного нападу.

В хронічної стадії

При хронічному панкреатиті меню дозволяється урізноманітнити, додавши в омлет сіль, вершкове масло.

Можна брати для страви не тільки білок , але і жовток, також допустимо трохи збільшити жирність молока (до 3,2%). Омлет слід готувати на пару або запікати в духовці, жарка виключається.

Якщо панкреатит загострюється, необхідно виключити вживання продукту на 4-5 днів, а потім почати поступове введення в меню білкового омлету без спецій.

протягом 1-1,5 місяців після розвитку нападу є жовтки не рекомендується.

Під час ремісії

Під час тривалої ремісії панкреатиту допускається є паровий або запечений омлет з жовтків і білків з додаванням олії, м’яса, овочів, зелені.

Рецепти корисного омлету

Існує кілька способів, як приготувати паровий омлет при панкреатиті. Компоненти страви при цьому будуть одними і тими ж: білки, трохи солі і молока. Але способи приготування можуть відрізнятися. Паровий омлет можна приготувати:

  • в пароварці.
  • в мультиварці.
  • на водяній бані.
  • в каструлі за допомогою целофанового пакета.
  • в духовій шафі.

Тонкощі приготування для хворих панкреатитом

при розвитку панкреатиту, пацієнтам доводиться повністю коригувати звичний раціон, при якому виключаються всі улюблені ласощі і змінюється техніка приготування. Смажити ніякі продукти тепер не можна. Все готується на пару, в духовці, або методом відварювання. Але, не потрібно впадати у відчай, тому що зі списку дозволених продуктів можна готувати дуже смачні страви, одним з яких є білковий омлет з різними додатковими компонентами. Робити це блюдо потрібно тільки з білків, а в якості додаткових добавок рекомендується використовувати:

  • перекручене нежирне відварене м’ясо.
  • куряче філе.
  • тертий сир чеддер або моцарелла.

Для запевняє омлету рекомендується готувати свіжий відвар з ягід шипшини, або використовувати негазовану мінералку.

Якщо немає духовки, то запекти білковий омлет можна в мікрохвильовці. Головне, не забувати про допустимих нормах вживання дозволених продуктів.

Рецепт класичного омлету при запальному захворюванні

Паровий омлет при панкреатиті — дуже просте і смачне блюдо. Для його приготування не буде потрібно багато сил і часу. Не вживайте в їжу більше двох яєць, у великій кількості вони можуть завдати шкоди організму. Якщо хвороба довгий час не виявлялася, все одно будьте обережні.

Як приготувати омлет при панкреатиті?

  1. Візьміть два яйця.
  2. Відокремте жовтки від білків і помістіть в різні ємності.
  3. у білок додайте сто грам молока.
  4. Перемішайте, додайте сіль за смаком (не перестарайтеся — при панкреатиті її вживання потрібно скоротити).
  5. якщо лікар дозволив вживати зелень, додайте її в суміш і знову перемішайте.
  6. Готуйте страву на пароварці, а якщо її немає — на антипригарной сковороді на мінімальному вогні, стежачи за тим, щоб страва не підгоріло.

Якщо готуєте на сковороді, ви повинні бути дуже уважні, адже підгорілу їжу ні в якому разі є не можна при запаленні підшлункової. Смажити на олії також категорично заборонено, тому найкраще готувати в мультиварці або пароварці.

Омлет в пароварці

Звичайно, набагато простіше виконати паровий омлет в пароварці або в мультиварці: останні оснащені спеціальним для цього режимом, який називається «варіння на пару». Підготувавши ті ж інгредієнти, змішуємо їх і виливаємо в чашу приладу, яку попередньо рекомендується змастити невеликою кількістю вершкового масла. Встановлюємо таймер на 20 хвилин і чекаємо сигналу, після чого ще на 10 хвилин включаємо режим підігріву.

Рецепт приготування в мікрохвильовій печі

Нам знадобиться:

  • 2 білки (або 2 білки і 1 жовток).
  • 100 мл нежирного молока.
  • Сіль.
  • 5-7 г вершкового масла.

Збивши яйця і з’єднавши їх з молоком і сіллю, ретельно перемішуємо. У змащену маслом пластикову ємність виливаємо отриману рідину і відправляємо її в мікрохвильовку. Встановивши середню потужність і час на 3 хвилини, чекаємо сигналу приладу. Вживати готову страву потрібно тільки після того, як воно охолоне.

Омлет в духовці

За бажанням сніданок із застосуванням яєць і молока можна приготувати в духовці, але часу для цього буде потрібно кілька більше.

Для однієї порції необхідно взяти:

  • 2 білки.
  • 100 мл молока з низьким відсотком жирності.
  • сіль.
  • Вершкове масло — для змащування форми.

для початку підготуємо деко: розтопити масло і добре промажем їм дно ємності. Збиваємо за допомогою віночка яйця і вводимо в них молоко і сіль. Цей процес можна здійснити і за допомогою блендера або ж міксера. Наповнивши форму отриманою рідиною, відправляємо її в заздалегідь розігріту духовку і чекаємо приблизно 20-30 хвилин, після чого блюдо можна вважати готовим.

Омлет при панкреатиті: в чому користь і правила вживання
Білковий омлет в духовці — дієтичне блюдо. Воно цілком гідно місця навіть на святковому столі, тому що виглядає просто дивовижно. У нього додається багато свіжих овочів, тому яєчня виходить справжнім джерелом вітамінів. Якщо ви хочете зробити свою дієти не виснажливої, а різноманітною, читайте, який омлет на вечерю для схуднення зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Застосування Альмагель при панкреатиті

Інгредієнти:

  • зелений горошок (заморожений) — 0,2 кг. яйця — 12 шт ..
  • брюссельська капуста — 260 г.
  • сіль — 4 щіпки.
  • цибулина біла — 1 шт ..
  • петрушка — маленький пучок.
  • мелений чорний перець — 2 щіпки.
  • оливкова олія — ​​4 ст. л ..
  • болгарський перець — 2 шт ..
  • молоко — 0,4 л.

Спосіб приготування: Помийте всі овочі, обсушити серветками. Капусту поріжте половинками, цибулю — тонкими чверть кільцями, а перець соломкою. У сковорідці розігрійте трохи олії. Обсмажте цибулю, щоб розм’як. Через пару хвилин викладіть горошок. Гасіть під кришкою 5 хвилин. Викладіть брюссельську капусту. Змішайте і готуйте ще 5 хв. Збийте білки з сіллю, поступово додаючи молоко, в кінці поперчіть. У яєчно-молочну масу покладіть посічену зелень. Перекладіть все овочі в форму. Залийте молочно-яєчною сумішшю. Помістіть в духову шафу, підігрітий до 190 градусів. Готуйте 25 хв.

Рецепт білкового омлету з м’ясом

Даний варіант страви входить в меню пацієнта, яке б режим харчування відповідно до вимог дієтичного столу № 5п.

Спосіб приготування дуже простий:

  1. Візьміть два яєчних білка і збийте їх за допомогою міксера, потім введіть 100 мл. молока і щіпку солі.
  2. Відваріть 100 грам пісної яловичини і поверніть пару раз через м’ясорубку для м’якості.
  3. Змішайте фарш і збиту яєчну суміш.
  4. Змастіть форму маслом і викладіть в неї суміш для омлету. Можна використовувати одну велику ємність або порційні формочки.
  5. Омлет готується на пару протягом 30 хвилин.

Готову страву посипати дозволеної свіжою зеленню. Рецепт можна трохи змінити і замість м’яса використовувати філе курки або індички.

Дієтичний омлет з кабачками

Блюдо на основі кабачків допоможе урізноманітнити сувору дієту пацієнта і благотворно вплинути на стан шлунково-кишкового тракту. Його можна вживати на сніданок або як доповнення до основної страви.

Приготувати овочевий омлет під силу кожному:

  1. Візьміть молодий кабачок, очистіть від зайвої шкірки і подрібніть за допомогою терки або ножа. Вам знадобиться 200 грам овоча.
  2. Збийте три яєчні білки з дрібкою солі і 100 мл. молока.
  3. Змішайте кабачок і омлетну суміш, ретельно перемішайте і перелийте в форму, попередньо змащену маслом.
  4. Омлет потрібно готувати в пароварці близько 15-20 хвилин до готовності.

Не менш смачним виходить омлет з додаванням відвареного брокколі і моркви. Для того щоб страва вийшла більш ситним, в суміш крім овочів додають шматочки вареної курки або підготовлений фарш з відвареного м’яса.

Паровий омлет з пісної яловичиною

Приблизно те ж саме потрібно зробити для того, щоб отримати омлет з яловичиною. Використовуються інгредієнти, аналогічні попереднім рецептом, але замість м’яса птиці в яєчно-молочну суміш необхідно ввести перекручену яловичину. Готується таке блюдо трохи більше звичного часу — не менше 30 хвилин.

Омлет з перепелиних яєць з сиром

Особливо корисним стане омлет, виконаний з перепелиних яєць, оскільки цей продукт містить куди більше необхідних організму речовин, ніж курячі яйця. Наприклад, відсоток протеїну в перепелиних яйцях складає 12,8%, в той час як в курячих цей показник дорівнює 11%. Кількість вітамінів групи В перевищено в цьому продукті в 2 рази, а вітамін А і зовсім б’є рекорди: у перепелиних яйцях його на 111 — мкг більше, ніж в курячих. Інші компоненти, зокрема, кальцій, калій, фосфор, залізо, мідь, лізин і цистин, глутамінова і аспаргіновая кислоти також визначаються вищими значеннями.

Нам знадобиться:

  • 6 перепелиних яєць.
  • 100 мл молока.
  • 100 г нежирного сиру.
  • Щіпка солі.
  • Вершкове масло — для змащування форми.

Виконуємо суміш для омлету: збиваємо яйця і з’єднуємо їх з молоком, додаємо сіль. Окремо подрібнюємо за допомогою терки сир, відкладаємо його в сторону. змастивши дно чаші пароварки, виливаємо в неї отриману рідину, а зверху висипаємо сир. Готується подібне блюдо близько 10-15 хвилин.

Паровий омлет з морквою

Внести різноманітність в паровий омлет можна в тому випадку, якщо додати до нього невелику кількість овочів. Морква стане ідеальним варіантом, яке непросто доповнить блюдо, але і зробить його більш корисним. Візьмемо:

  • 2 яєчних білка (або 2 білки і 1 жовток).
  • Одну маленьку моркву.
  • 100 мл молока з низьким відсотком жирності.
  • 5-7 г вершкового масла.
  • Сіль.
  • Зелень (петрушку або кріп) — за бажанням.

Для початку подрібнити моркву і протушкувати її протягом декількох хвилин. Окремо слід приготувати основу для омлету: перемішати збиті яйця, молоко і сіль. Поєднавши яєчно-молочну суміш з морквою, відправляємо її в пароварку, але не забуваємо при цьому змастити чашу пароварки. Після закінчення 15-20 хвилин блюдо буде готово, перед подачею рекомендується прикрасити його дрібно посіченою зеленню.

Омлет з броколі

Мабуть, одним з смачних виходить омлет, приготовлений з додаванням брокколі. Цей рецепт передбачає використання стандартного набору інгредієнтів, а також деякі інші компоненти:

  • Брокколі — досить 3-х суцвіть.
  • Борошно — 10 г.
  • Нежирна сметана — 20 мл.

В яєчно-молочну суміш додаємо сіль, борошно і сметану, ретельно перемішуємо. Далі, приступаємо до брокколі: перед тим як викласти її в чашу пароварки, суцвіття необхідно залити холодною підсоленою водою і дати настоятися їм — це дозволить знищити комах, які можуть там перебувати. Після цього подрібнюємо брокколі, засипаємо її в прилад, а зверху виливаємо суміш для омлету. Встановивши таймер на 20 хвилин, чекаємо готовності страви.

Джерела:
https://opankreatite.ru/recepty/retsept-omleta-pri-vospalenii-podzheludochnoj-zhelezy.html
https://ogkt.ru/pankreatit/omlet-pri-pankreatite-polza-i-vred-vkusnye-retsepty.html
https://pankreatit.guru/lechenie/dieta/retsepty-blyud/omlet
prozkt.ru/diety-i-pitanie/omlet-pri-pankreatite.html
http://gormonoff.com/pitanie/omlet-pri-pankreatite
https://pankreatit03.ru/ retsepty-omleta.html
Даний матеріал носить виключно суб’єктивний характер і не є керівництвом до дії. Визначити точний діагноз і призначити лікування може тільки кваліфікований фахівець.

Схожi статтi

Вживання гарбуза при панкреатиті

Bobby

Горіхи при гастриті — правила вживання і протипоказання

Marina

Помідори при панкреатиті

Alex

Йогурт при панкреатиті — користь чи шкода?

Pasha

Чи можна пити кефір при гастриті?

Megusta

Чи можна голодувати при гастриті?

Bobby

Правила приготування і рецепти супів при виразці шлунка

Bobby

Харчування, дієта і стіл при гастриті

Murcia

Чи можна їсти авокадо при панкреатиті?

Dmitry

Залишити коментар